Deze frambozen-witte chocolade brownie is ontzettend lekker en vooral makkelijk te maken dat het lastig wordt ze te delen. Als je dit recept stapsgewijs volgt, heb jij binnen een mum van tijd heerlijke brownies op tafel staan, om uit te delen of om stiekem zelf op te eten.
Bereidingstijd:
Bereiden: 20 minuten
Oventijd: 30 minuten
Porties: 18 stuks
Ingrediënten:
- 250 gram ongezouten roomboter
- 250 gram pure chocolade
- 1 vanillestokje (zakje)
- 6 middelgrote eieren
- 200 gram witte basterdsuiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram witte chocolade
- 250 gram verse frambozen (bakje á 125 gram)
Keukenspullen
- Bakpapier
- Ovenschaal (34×23 cm)
Voorbereidingen:
Verwarm de oven voor op 170℃. Vet de bakvorm in en bestrooi met bloem of kleed de bakvorm in met bakpapier, zodat de brownie niet blijft plakken.
Bereidingswijzen:
- Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter. Breek ondertussen de chocolade in stukken. Neem vervolgens de pan van het vuur en roer de gebroken chocolade door de boter tot deze gesmolten is.
- Snij met je mespunt het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg samen met de eieren in een grote kom. Klop dit in 3 minuten luchtig met een mixer en voeg de suiker in delen toe. Schep de gesmolten chocolade om en schenk al roerend bij het eimengsel. Zeef het meel erboven en schep het luchtig door.
- Breek vervolgens de witte chocolade in stukjes en meng de helft van de chocolade met de frambozen voorzichtig door het beslag. Doe het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de overige witte chocolade en frambozen over het beslag en bak het ca. 30 minuten.
- Wanneer de oven klaar is haal je de brownie uit de oven en laat je die 2 uur afkoelen.
Enjoy!