Home

Welkom op de website voor de lekkerste brownies!

Brownies

Brownies zijn overheerlijke gebakjes. Ze zijn vrij dicht en lijken een beetje op een platte chocoladetaart. Een goede brownie is een beetje klef aan de binnenkant en heeft een krokante buiten laag. Brownies kun je bijna bij elke gelegenheid eten. Ze zijn bijvoorbeeld erg lekker ’s middags bij de koffie, maar zijn ook zeker een lekker om te eten als dessert met een bolletje ijs.

De eerste brownie recepten komen uit de Verenigde Staten. In Nederland zijn de brownies een lange tijd onbekend gebleven, maar nu deze lekkernij zijn weg heeft gevonden, zijn er eindeloos veel recepten van verschillende variaties en soorten te vinden. Ook de vulling die gebruikt wordt of verschillende variaties en soorten te vinden, kunnen verschillend zijn. Hierdoor is er voor iedere gelegenheid een passende, overheerlijke, smeuïge brownie te maken.

Brownie recept

Als je op zoek bent naar een overheerlijk brownie recept, ben je hier aan het juiste adres. De eerste brownie die we ons recept maken, is ‘Hét basis brownie recept’. Deze brownie heeft een smeuïge binnenkant en is knapperig van buiten. Het basis recept bestaat uit pure ingrediënten die verkrijgbaar zijn bij je lokale supermarkt.

Brownie variaties

Van cheesecake brownie, witte chocolade-framboos brownie, oreo brownies tot gezondere brownies, er komen steeds meer verschillende brownie variaties. Dat is nou juist het leuke aan het maken van brownies. Menig mens wordt verlijd met deze heerlijke zoetigheden en de eindeloze mogelijkheden om te variëren met ingrediënten.

Benodigdheden

Het maken van een lekkere brownie is niet lastig, je hebt ook niet veel spullen nodig. Maar als je begint met bakken van een smeuïge brownie is het toch handig om te weten wat je nodig hebt en wat je moet doen. Als je voor het eerst begint met brownies maken is het handig om te beginnen met ‘Hét basis brownie recept’, omdat je dan een goed idee krijgt hoe je precies een échte goede brownie maakt. Ga steeds een stapje verder met onze andere recepten en word een échte brownie-expert!