Deze Paleo brownies zijn niet alleen relatief gezond (want volgens het Paleo principe), maar ook ontzettend lekker en heel snel klaar. In brownies wordt meestal chocolade gebruikt; wanneer je rauwe chocolade kiest met een cacaopercentage van meer dan 70% is dit ook hartstikke gezond. In dit Paleo brownie recept gebruiken we daarvoor in de plaats rauwe cacaopoeder.
Paleo brownie
Bereidingstijd: 40 minuten
Baktijd: 40 minuten
Porties: 16 porties
Ingrediënten:
- 100 gram amandelmeel
- 40 gram rauwe cacaopoeder
- Een kwart theelepel bakzout
- Snuf zeezout
- 3 middelgrote eieren
- 120 gram gesmolten kokosolie (af laten koelen naar kamertemperatuur)
- 150 gram agavesiroop
Benodigdheden:
- Muffinbakvorm of andere vergelijkbare bakvorm
- 12 kleine of 6 grote muffinvormpjes
- Mixer en garde
- 2 (Beslag)kommen
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereidingswijze:
- Meng de amandelmeel, de cacaopoeder, het bakzout en zeezout door elkaar in een beslagkom.
- Klop in een aparte beslagkom de eieren los.
- Voeg de gesmolten kokosolie en de agavesiroop aan de eieren toe en meng dit alles door elkaar.
- Voeg het meelmengsel aan het eimengsel toe en roer alles met een mixer tot een egale massa.
- Vul de vormpjes tot ongeveer 1 cm onder de rand. Vullen gaat makkelijk met behulp van een ijstang, 2 lepels of een spuitzak.
- Bak de Paleo brownies in ongeveer 40 minuten gaar.
- Prik met een satéprikker in het midden van de brownie. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is je brownie gaar.
Laat de Paleo brownies afkoelen en smullen maar!
Tips:
Je kunt de brownies, als ze goed zijn afgekoeld, invriezen tot maximaal 3 maanden. Altijd makkelijk bij onverwachts bezoek!
Variaties:
Bij deze brownies kun je natuurlijk variëren, bijvoorbeeld door de amandelmeel te vervangen met hazelnootmeel. Of door je versiering te veranderen, probeer eens kokosstrooisel eroverheen.
Brownies kun je ook maken met vruchten erin, zoals; aardbeien, blauwe bessen of frambozen. Houd wel rekening met de hoeveelheid suiker en de hoeveelheid beslag die je in je bakvorm doet!
Enjoy!