Oreo’s en brownies; een combinatie van twee ongelofelijke lekkernijen, zorgen voor een smeuïge brownie met een crunch waar je u tegen mag zeggen. Oreo brownies; de ultieme combinatie voor Oreo liefhebbers en een heerlijke toevoeging aan het brownie repertoire. Een onvergetelijke ervaring.
Bereidingstijd:
Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 30 – 35 minuten
Porties: 16 brownies
Ingrediënten:
- 165 gram ongezouten boter (op kamertemperatuur)
- 200 gram pure chocolade (in stukjes)
- 4 eieren
- 165 gram lichtbruine suiker
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel cacao
- Mespuntje zout
- 15 Oreo koekjes (in stukjes)
Benodigdheden:
- Bakvorm van 20×20 cm
- Mixer
- garde
- Steelpan
- Pannenlikker
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in en bestrooi met bloem of bekleed de bakvorm met bakpapier, zodat de brownie niet blijft plakken.
Bereidingswijze:
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Haal van het vuur af als het helemaal gesmolten is.
- Voeg de chocolade toe. Roer tot alle chocolade volledig is opgenomen en je een mooi, vloeibaar geheel hebt.
- Klop de eieren in een grote kom totdat het drie keer zo veel is.
- Voeg de helft van de bruine suiker aan de zijkant van de kom toe. Door dit aan de zijkant te doen sla je niet alle lucht uit het mengsel. Roer tot de suiker helemaal is opgenomen.
- Voeg de resterende suiker toe, ook weer aan de zijkant van de kom. Klop nog een paar minuutjes totdat je de suiker niet meer tussen je vingers voelt.
- Mix het gesmolten chocolademengsel door de eieren.
- Voeg de bloem, cacao, zout en een derde van de oreo koekjes toe. Ook hierbij is het belangrijk dat je de ingrediënten voorzichtig en alleen aan de zijkant van de kom toevoegt.
- Vouw ze voorzichtig door het mengsel met een pannenlikker. Nu heb je een mooi, lobbig en vooral luchtig mengsel.
- Schenk het mengsel in de bakvorm.
- Bestrooi de resterende stukjes oreo koek over het beslag. Als het beslag stevig is, kan je de stukjes oreo koek een beetje in het beslag stoppen.
- De brownie gaat ca. 30 – 35 minuten in het midden van een voorverwarmde oven.
- Prik met een mes of satéprikker in het midden van de brownie om te kijken of het gaar is. Hoe meer er blijft plakken, hoe smeuïger ze zullen zijn.
- Als de brownie klaar is, laat je hem volledig afkoelen. Snijd de brownie in stukjes en geniet van deze goddelijke Oreo brownies!
Enjoy!