Hét recept voor vegan brownies. Met dit recept maak heerlijke vegan brownies die veel weg hebben de normale brownie, maar dan zonder dierlijke producten.
Bereidingstijd van Vegan brownies:
Bereiden: 20 minuten
Oventijd: 45 minuten
Porties: 16 stuks
Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 350 gram suiker
- 65 gram cacaopoeder
- 1 zakje bakpoeder (16 gram)
- 1 tl zout
- 1 tl maïzena
- 250 ml water
- 250 ml zonnebloem olie
- 1 tl vanille extract
Keukenspullen:
- Bakvorm (20×20 cm)
- Spatel
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180℃. Vet de bakvorm in en bestrooi met bloem of kleed de bakvorm in met bakpapier, zodat de brownie niet blijft plakken.
Bereiden:
- Meng in een kom de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder, zout en maïzena. Voeg vervolgens het water toe en meng het nog eens goed door.
- Op dit moment is het een soort grote bal. Door beetje bij beetje de zonnebloemolie toe te voegen ontstaat er langzaam toch echt een beslag.
- Als de zonnebloem olie volledig is toegevoegd en het een mooi en glad beslag is geworden, voeg je tot slot de vanille extract toe en roer dit er volledig doorheen.
- Stort het beslag in de bakvorm en zet het in de oven. Bak de brownie in 45 minuten gaar. Kijk vanaf 30 minuten af en toe even de oven in om te zien of de brownie niet al eerder gaar is.
Enjoy!