Met dit eenvoudige recept kan óók jij de lekkerste brownies maken. Bak je eigen homemade brownie met ingrediënten die in de lokale supermarkt te koop zijn. Door de stappen in dit recept te volgen heb je binnen no-time een heerlijke en vooral smeuïge brownie op tafel staan.
Bereidingstijd:
Bereiden: 20 minuten
Baktijd: 30 – 35 minuten
Porties: 16 stuks
Ingrediënten:
- 1 el tarwebloem
- 1 el ongezouten roomboter (om in te vetten)
- 150 gram pure chocolade
- 150 gram ongezouten roomboter
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- ½ tl zout
- 4 middelgrote eieren
Keukenspullen
- Bakpapier
- Ovenschaal (20×30)
Voorbereidingen:
Verwarm de oven voor de op 175 ℃. Vet de bakvorm in en bestrooi met bloem of kleed de bakvorm in met bakpapier, zodat de brownie niet blijft plakken.
Bereidingswijzen:
- Breek de chocolade in stukken. Zet vervolgens een steelpannetje op het vuur en laat de roomboter samen met de chocolade smelten. Roer regelmatig door het pannetje omdat anders de chocolade zou kunnen aangaan branden. Als het een egale massa is haal dan de pan van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel. Roer vervolgens ook het bakmeel en zout door het mengsel. Tot slot mogen de eieren een voor er door heen geroerd worden.
- Schep het beslag in de bakvorm en strijk dit glad. Zet vervolgens de schaal in het midden van de oven en bak de brownie 30 – 35 minuten gaar. Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie vervolgens nog ca. 30 minuten afkoelen.
- Snij met een mes de brownie los van de bakvorm, leg vervolgens een rooster op de bakvorm en keer hem om, zodat de brownie op het rooster valt. Laat nu de brownie nog verder afkoelen.
Enjoy!