Glutenvrije brownies
Fantastisch lekkere glutenvrije brownies zijn eenvoudigweg te maken volgens dit recept. Als de liefde door de maag gaat, is dit een recept om te bewaren en vaker te maken. Heerlijk zacht, licht plakkerig en om je vingers bij af te likken. Verbazingwekkend smakelijk met lekkere ingrediënten en dan ook nog glutenvrij!
Bereidingstijd:
Bereiden:
Oventijd:
Porties: 8 – 10 stuks
Ingrediënten:
- 75 gram boter
- 140 gram pure chocolade (65% cacao +)
- 170 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- snuf zout
- 100 gram glutenvrije bloem (Mix B van Schär)
- 6 gram bakpoeder
- 60 gram walnoten
Keukenspullen
- Bakvorm (20×20)
- Bakpapier
- Beslagkom
- Pannetje
- Mixer
- Keukenmes
Voorbereidingen:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de bakvorm in en bestrooi met bloem of kleed de bakvorm in met bakpapier, zodat de brownie niet blijft plakken.
Bereidingswijze:
- Smelt de boter en chocolade au -bain-marie.
- Begin ondertussen met het mixen van de kristalsuiker samen met de eieren totdat het mengsel lichtgeel begint de kleuren. Dit duur ongeveer een minuut.
- Wanneer de boter en chocolade gesmolten zijn giet je deze bij je gemixte suiker en eieren. Mix dit nogmaals goed door totdat het volledig met elkaar vermengd is.
- Voeg vervolgens de bakpoeder, bloem en zout toe en mix dit weer. Tot slot hak je de walnoten met een mes totdat ze in kleine stukjes zijn en spatel dit door het brownie beslag.
- Schep het beslag in de bakvorm en strijk dit glad. Zet vervolgens de schaal in het midden van de oven en bak de brownie circa 25 minuten gaar. Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie vervolgens nog ca. 30 minuten afkoelen.
Enjoy!