De lekkerste Nutella brownies maak je met dit recept! Nutella is een van de heerlijkste zoetigheid die er is. Met dit recept maak je snel en makkelijk de lekkerste Nutella brownies. Zo heb je binnen een mum van tijd een heerlijke brownie op tafel staan.
Bereidingstijd:
Bereiden: 20 minuten
Oventijd: 17 tot 20 minuten
Porties: 16 stuks
Ingrediënten:
- 5 eieren (of 4 grote)
- 270 gram Nutella
- 1 snufje zout
- Eventueel een beetje poedersuiker ter decoratie.
Keukenspullen:
- Bakvorm
- Mixer
- Pannetje
- Kom
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180℃. Vet de bakvorm in en bestrooi met bloem of kleed de bakvorm in met bakpapier, zodat de brownie niet blijft plakken.
Bereiden:
- Klop de eieren samen met het snufje zout met een mixer los in een beslagkom. Doe dit ongeveer 5 minuten zodat er een luchtig schuim ontstaat.
- Smelt de Nutella au bain-marie zodat de chocoladepasta net wat dunner wordt, er ontstaat een dikke chocoladesaus.
- Voeg de verdunde Nutella beetje bij beetje bij de eieren.
- Als de Nutella volledig is toegevoegd bij de eieren roer het dan nog even een minuut goed door. Om vervolgens het beslag in de bakvorm te gieten.
- Zet de vorm in de oven en bak in 17 tot 20 gaar.
- Als de tijd om is haal je de bakvorm uit de oven en laat vervolgens de brownies goed afkoelen.
Snijd de brownie in stukjes en bestrooi eventueel met wat poedersuiker.
Enjoy!