Dit is hét recept voor chocolade spelt brownie met hagelslag zijn een van de lekkerste brownies! En nu nog lekkerder als je biologische ingrediënten met een lagere Glykemische index kunt gebruiken. Onwaarschijnlijk lekkere brownies die je bloedsuikerspiegel niet enorm van slag brengen, daar willen we meer van!
Bereidingstijd:
Baktijd: 20 minuten
Oventijd: 35 – 40 minuten
Porties: 16 stuks
Ingrediënten:
- Voor de chocolade brownies:
- 120 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 40 gram pure chocolade (in stukjes)
- 80 gram biologische melk hagelslag
- 300 gram biologische bruine basterdsuiker
- Mespuntje zeezout
- 1 theelepel vanillesuiker
- 120 gram biologische speltbloem
- 80 gram biologische speltmeel
- 3 grote eieren
Benodigdheden:
- Bakvorm (ovenschaal) van 28x18cm
- Mixer of garde
- 2 (Beslag)kommen
- Zeef
- Steelpan met kleiner steelpannetje
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in en bestrooi met bloem of bekleed de bakvorm met bakpapier, zodat de brownie niet blijft plakken.
Bereidingswijze brownies:
- Smelt de boter au bain-marie.
- Haal de pan van het vuur en roer de melk hagelslag door de boter totdat de hagelslag helemaal gesmolten is.
- Laat het boter- en chocolademengsel afkoelen.
- Als deze is afgekoeld voeg je de vanillesuiker, het zout en de suiker toe. Roer of mix dit tot alles goed is gemengd.
- Voeg de eieren één voor één toe. Blijf roeren tot alles goed gemengd en glad is.
- Voeg met behulp van de zeef de bloem en het meel bij het chocolademengsel. Klop dit met de mixer of garde tot een glad beslag.
- Schenk het beslag in de ovenschaal.
- De brownie gaat ca. 35 – 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven.
- Prik met een mes of satéprikker in het midden van de brownie om te kijken of het gaar is. Hoe meer er blijft plakken, hoe smeuïger ze zullen zijn. De bovenkant moet egaal bruin zijn en een beetje knapperig. De binnenkant een beetje kleverig.
- Als de brownie klaar is, laat je hem iets afkoelen.
Variaties:
Serveer de chocolade spelt brownies met karamelsaus, of eventueel met wat room- of kaneelijs en frambozen of hagelslag voor een compleet en feestelijk dessert.
Enjoy!